Karin den Boer

Kunst van het kijken.

Als fotograaf en beeldend kunstenaar geloof ik in de kunst van het kijken. Ieder mens kan schoonheid ontdekken door anders te kijken. Tijdens mijn workshops en fotowandelingen wil ik de deelnemers anders laten kijken en hun ervaringen omzetten naar een krachtig beeld. De nadruk ligt hierbij op creativiteit en ontwikkeling. Ieder mens is uniek. De cursisten krijgen persoonlijke aandacht en begeleiding.  Afgestemd op hun interesse, ervaring en de mogelijkheden van hun camera.

Passie voor beeld.

Als fotograaf ben ik erg visueel ingesteld. Ik kijk graag naar beeld, ik denk in beelden, ik onthoud in beelden en ik analyseer graag beelden. Wat wil de maker van het beeld mij wil vertellen. De esthetiek is belangrijk, maar ook het gevoel wat een beeld oproept.  In mijn fotografielessen is dit een terugkerend thema. Hoe maak je sterke foto’s, die de toeschouwer raken?
Het cursus aanbod past bij mij manier van werken.  Ondernemend, creatief en nieuwsgierig, zodat er elk seizoen een nieuw aanbod aan onderwerpen is. Ook organiseer ik fotoworkshop op fotogenieke plaatsen in Zeeland. Een gevarieerd programma in onderwerp, tijd en locatie.

Waarom fotograaf en gastdocent?

Er komt zo’n moment waarop je denkt en nu ga ik wat anders doen. Een passie voor beeld, tekenen, fotograferen en kijken, heb ik altijd gehad. Een fotografie opleiding volgen was dan ook een logische stap. In 2010 ben ik afgestudeerd als fotografische vormgever. Sinds die tijd werk ik als freelance fotograaf, geef gastlessen op scholen en verzorg workshops voor volwassenen. Tijdens mijn foto opdrachten ontmoet ik veel mensen. Het contact met mensen vind ik een belangrijke meerwaarde in mijn werk. Ik heb er veel plezier in om mensen te inspireren en vooral enthousiast te maken voor fotografie.

Opleiding:

2006 – 2010 Fotografisch vormgever, Fotovakschool Rotterdam
2016 Modules kunstgeschiedenis algemeen, Fontys Hogeschool
2017  Modules cultuurwetenschappen, Open universiteit.

Diverse trainingen in het doceren van kinderen en volwassenen.