Zomerschool fotografie

Startdatum 24-08-2023
vierdaagse cursus
Locatie Vlissingen
Prijs € 230,00
Zomerschool fotografie.

Wil jij deze zomer je fotografie horizon verbreden? Dan is deze vierdaagse zomerschool vast iets voor jou. Letterlijk verbreed je je horizon omdat de zomerschool wordt georganiseerd in Zeeland. De zee, het licht en de weidsheid zorgen voor eindeloze vergezichten. Maar ook figuurlijk verleg je je grenzen. We besteden aandacht aan kunst- en fotografiegeschiedenis. De grote meesters in de fotografie vormen de rode draad tijdens deze fotoweek.  In de fotoblog lees waarom deze fotografen zo bijzonder zijn.

Als we het over beroemde schilders hebben dan kan iedereen er wel een aantal noemen. Maar de grote meesters in de fotografie zijn vaak minder bekend. Jammer, want van wie kan je beter leren dan de iconen uit de fotografie. (zie een aantal foto iconen hierboven)

Unieke fotocursus.

De opzet van de zomerschool is uniek in Zeeland en misschien wel in heel Nederland. De combinatie van fotografiegeschiedenis en de thema gerichte opdrachten maken deze cursus zo bijzonder. De dag start met een theoretische gedeelte. We bespreken de gemaakte foto’s en bekijken een presentatie over bekende en minder bekende fotografen. Naar aanleiding van deze presentatie krijg je opdrachten in de praktijk. ’s Middags ga je zelf aan de slag.

De nadruk bij de zomerschool ligt op de stijl en beeldtaal in de fotografie. We maken een reis door de fotografiegeschiedenis. Zo ontdek je welke stromingen binnen de fotografie jou aanspreken. Bekende en mindere bekende topfotografen, ze hebben allemaal hun eigen werkwijze en stijl. Kijk mee door de lens van de grote meesters. Laat je inspireren, verdiep je fotografiekennis en maak foto’s met meer zeggingskracht. Er gaat een nieuwe wereld voor je open.

Programma: 

  • Donderdag 24 augustus 10:30 tot 13:00 uur – straatfotografie.
  • Vrijdag 25 augustus 10:30 tot 13:00 uur – reportage fotografie.
  • Vrijdag 25 augustus 19:30 tot 21:30 uur  – avondfotografie Middelburg.
  • Zaterdag 26 augustus 10:30 tot 13:00 uur – landschapsfotografie.
  • Zondag 27 augustus 10:30 tot 13:00 uur – architectuurfotografie.
  • Dinsdag 29 augustus 20:00 tot 21:00 uur online nabespreekavond.

Door de weersomstandigheden kunnen we afwijken van het programma.

Locatie: Museum de Scheldewerf, De Willem Ruysstraat 100, 4381 NK, Vlissingen

Wil je meer informatie over de inhoud en het niveau? Neem dan vrijblijvend contact op. Tel. nummer 06 29441561

Enkele reviews:

 

Inschrijven voor workshop

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

LET OP! Uw inschrijving is pas compleet als u een bevestiging heeft ontvangen.