Summer school

Startdatum 24-08-2023
vierdaagse cursus
Locatie Vlissingen
Prijs € 245,00
Zomerschool fotografie

Wil jij deze zomer je fotografie horizon verbreden? Dan is deze vierdaagse summer school  vast iets voor jou. Letterlijk verbreed je je horizon omdat de summer school  wordt georganiseerd in Zeeland. De zee, het licht en de weidsheid zorgen voor eindeloze vergezichten. Maar ook figuurlijk verleg je je grenzen. We laten ons inspireren door de grote meesters in de fotografie.

Als we het over beroemde schilders hebben dan kan iedereen er wel een aantal noemen. Maar de grote meesters in de fotografie zijn vaak minder bekend. Jammer, want van wie kan je beter leren dan de iconen uit de fotografie.

Foto iconen

De nadruk ligt op de stijl en beeldtaal in de fotografie. We maken een reis door de fotografiegeschiedenis. Zo ontdek je welke stromingen binnen de fotografie jou aanspreken. Bekende en mindere bekende topfotografen, ze hebben allemaal hun eigen werkwijze en stijl. Kijk mee door de lens van de grote meesters. Laat je inspireren, verdiep je fotografiekennis en maak foto’s met meer zeggingskracht. Er gaat een nieuwe wereld voor je open. In deze fotoblog lees waarom deze fotografen zo bijzonder zijn.

Unieke fotocursus

De opzet van de summer school is uniek in Zeeland en misschien wel in heel Nederland. De combinatie van fotografiegeschiedenis en de thema gerichte opdrachten maken deze cursus zo bijzonder. Bovendien vind je de inhoud en uitleg van deze cursus niet op internet.
De dag start met een theoretische gedeelte. We bespreken de gemaakte foto’s en bekijken een presentatie over de foto iconen. Naar aanleiding van deze presentatie krijg je opdrachten in de praktijk. ‘s Middags ga je zelf aan de slag. De onderwerp zijn: architectuur, landschap, reportage en straatfotografie en één avond met tips en uitleg avondfotografie.

Programma:

  • Donderdag 24 augustus 10:00 tot 12:30 uur
  • Vrijdag 25 augustus 10:00 tot 12:30 uur
  • Vrijdag 25 augustus 19:30 tot 22:00 uur
  • Zaterdag 26 augustus 10:00 tot 12:30 uur
  • Zondag 27 augustus 10:00 tot 13:30 uur
  • Dinsdag 5 september 20:00 tot 21:30 uur online nabespreekavond.

Door de weersomstandigheden kunnen we afwijken van het programma.
Locatie: Museum de Scheldewerf, De Willem Ruysstraat 100, 4381 NK, Vlissingen.

De prijs is inclusief koffie/thee, gebakje bij aanvang en een uitgebreide lunch op de laatste dag.  Een hand-out en een korte inhoud van de fotografiegeschiedenis. Maximaal 6 personen.

Wil je meer informatie over de inhoud en het niveau? Neem dan vrijblijvend contact op. Tel. Nummer 06 29441561

Enkele reviews:

Het was uitstekend. Ik ben heel blij dat ik deze zomercursus heb gedaan. Boven verwachting!’, Agnes.

‘Ik heb een super leuke, leerzame en intensieve week gehad. De uitleg was positief en eerlijk over de gemaakte foto’s. Door jouw enthousiasme ging iedereen gemotiveerd aan de slag’, Marga.

De cursus heeft mijn horizon op foto onderwerpen vergroot en mij aangespoord om creatieve foto’s te maken’, Manuela.

De cursus heeft mij aangezet om meer te experimenteren met fotografie. Ik vond het overzicht van de verschillende fotografen en hun manier van fotograferen erg interessant!‘, Harry.

Je verhaal rondom een thema was altijd heel informatief en rijk geïllustreerd met voorbeelden van fotografen. Het is alsof er een andere wereld voor mij open gegaan is en of er een nieuwe dimensie aan mijn kijken is toegevoegd’ , Mariska.

Inschrijven voor workshop

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

LET OP! Uw inschrijving is pas compleet als u een bevestiging heeft ontvangen.