Fotoworkshop op maat

Tijdsduur 1/2 dagdeel of 1 dag
Locatie Zeeland

Fotoworkshop op maat

Een vriendinnenmiddag, een bedrijfsuitstapje of een ervaren fotoclub… Voor iedere groep bied ik workshops aan op fotogenieke locaties in Zeeland en daarbuiten.

Een workshop fotograferen met je smartphone is laagdrempelig en voor iedereen inspirerend. Ligt de lat hoger? Dan is een workshop architectuur- of landschapsfotografie een goede optie.

Een lezing over de fotografiegeschiedenis met opdrachten en een nabespreking is een mooie uitdaging voor de gevorderde fotografen of fotoclubs.

Als extra optie kan de workshop starten met koffie/thee / lunch zodat het een compleet uitje wordt.

Elke suggesties voor een fotoworkshop op maat:

Fotograferen met je smartphone

Dit is een laagdrempelige workshop om beter te leren kijken. Een ideaal uitje voor een vriendinnenmiddag en familie-uitje. We gaan niet alleen anders leren kijken ook de mogelijkheden van de smartphonecamera worden besproken. We starten met een korte presentatie en koffie/thee (eventueel met heerlijk gebak) Daarna gaan we veel oefenen in de praktijk. Middelburg en Vlissingen lenen zich prima voor de workshop.

Architectuurfotografie in Vlissingen, Rotterdam of Antwerpen.

Vlissingen is een veelzijdig fotostad aan zee. Met een gerestaureerde binnenhaven, kunst en graffiti is Vlissingen ideaal voor een fotomiddag. Voor Rotterdam en Antwerpen plannen we een hele dag. Eventueel kunnen we in beide steden een bezoek brengen aan het fotomuseum. Een nabespreekavond is een leerzame aanvulling op deze workshop.

Landschapsfotografie

Zeeland heeft met de zee en weidsheid vele mogelijkheden voor landschapsfotografie. De boswachterij op Schouwen-Duiveland is een gevarieerd duin- en bosgebied met onverharde paden. Het Verdronken land van Saeftinghe is een prachtige getijdengebied met geulen en schorren. Samen met een gids trekken we dit ongerepte natuurgebied in.

Reviews:

Workshop Fotograferen met je smartphone
Zussendag mei 2023

Hierbij van ieder van ons een foto. We hebben het erg leuk gehad! Dankjewel voor je begeleiding.‘ Ankie.

Workshop fotograferen met je smartphone
Personeelsvereniging AdRZ april 2023

“De workshop fotograferen met de smartphone is door iedereen heel positief ontvangen. Iedereen was heel enthousiast. Reacties: “leuk”, “leerzaam”, “gezellig”, “leuke vrouw” en “ze deed het echt goed”. Kortom het was super. Elly, Personeelsvereniging Admiraal de Ruyter Ziekenhuis.

Workshop fotograferen met je smartphone 
Vrouwengroep de Zeeuwse kring januari 2023

‘Vanmiddag veel opgestoken van je uitleg met mobiel foto’s maken’, Sjanny Tazelaar.
‘Vanmiddag enorm genoten van jouw fotografiecursus’, Gerda.
Dankjewel voor de informatieve workshop‘, Marie Louise.
Nogmaals bedankt voor de leuke en informatieve middag. Ondanks het koude weer was het een zeer geslaagde workshop‘, Yvonne Tjarks, januari 2023.

Fotoworkshop Vlissingen
PV Scheldestromen 

‘Maken de leden van jullie vereniging ook graag foto’s met de camera of de Smartphone? Dan is de workshop fotografie een echte aanrader! Leden van personeelsvereniging Scheldestromen hebben op 25 september 2021 geleerd om anders te kijken. Karin brengt met veel enthousiasme de theorie en praktijk samen. Ze leert je alles over zichtlijnen, de horizon, spelen met licht, spiegelen, compositie en door de knieën zakken. De workshop startte bij museum de Scheldewerf. De fotoroute bracht ons langs de oude Scheldewerf, het dokje van Perry over de dijk bij de Oranjemolen naar de Kazematten.
Bedankt Karin.’ Claire PV Scheldestromen, september 2022.

Anders kijken in Vlissingen.
PV Zorgstroom 

Voor het eerst sinds lange tijd met onze personeelsvereniging weer een gezamenlijke activiteit kunnen ondernemen, en wat was het een leuke avond! Na een heldere uitleg van Karin over het toepassen van verschillende functies op je telefoon (waarvan een groot aantal het bestaan niet afwist) en tips hoe je mooie composities kunt maken gingen we op pad. Het was een mooie avond en dankzij de aanwijzingen van Karin keken we met andere ogen naar de omgeving. Zij keek goed met je mee en met haar suggesties kwamen we tot verrassende resultaten.’ Corinne, PV Zorgstroom, september 2021.

Privé coaching ouder en kind

‘Ontzettend leuke workshop gevolgd, samen met mijn 12-jarige zoon. We hebben van alles geleerd over diafragma’s, sluitertijden en nog veel meer. We voelden ons al snel op ons gemak bij Karin. Ze legt alles rustig uit en nodigt ook meteen uit om in actie te komen. Precies wat we nodig hadden! ‘ Marije en Teun, januari 2020.

Vriendinnenmiddag

Wat leuk om op een totaal andere manier te kijken. Karin laat je duidelijk zien waarom een saaie foto vanuit een ander perspectief een spannende foto wordt. Zelfs zonder mijn camera zie ik nu overal leuke details. En dat in 1 middagje. Loop nog na te genieten en bekijk met veel plezier de foto van ons groepje.’ Diana vriendinnenmiddag, september 2022.

De fotografie cursus met Karin als docent, heeft mij geleerd om niet teveel in een foto te proppen. Karin vroeg de groep om na te denken ” wat wil je laten zien” . Een hele goede vraag! En verder was er aandacht voor het kijken naar licht, compositie, weerspiegelingen, schaduw etc. Een goede workshop, aanrader!’ Marjan, september 2022.

Ik heb interesse!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.