Pimp up je vakantiefoto’s

Een nieuwe verhaal met oude foto's.

2 oktober 2024
Pimp up je vakantiefoto’s

Je vakantiefoto’s of foto’s van andere mooie momenten bewaar je vast zorgvuldig. Zelf sla ik ze op in de Cloud en op een externe harde schijf. Een aantal foto’s print ik en af en toe maak ik een fotoalbum.
De laatste tijd maak ik veel collages en zo kwam ik op het idee om mijn oude foto’s met plak- en knipwerk een nieuwe kans te geven. Kijk met mij mee welke keuzes ik maak om mijn foto’s een nieuwe inhoud te geven.

De foto hieronder is gemaakt in een van de vele palazzo’s in Venetië. Een lege zaal fotograferen als er veel andere toeristen rond lopen kost moeite maar nu ga ik de zaal toch opvullen.

Een foto met een verhaal

Een danseres past mooi in zo’n ruimte. Ook de kleuren passen bij het geheel. Maar ik vind dit een voor de hand liggende oplossing. De plaatjes met uitvergrote sieraden van besjes en een aapje passen qua compositie niet in het geheel. De volgende optie is een kast met de stoel. Een tekening in een foto vind ik wel een gewaagde stap. Dan een vrouw erbij, man bij de deur. Ook te cliché. De foto met de lege stoel is het uiteindelijk geworden.

Een vogel in een fontein zoals op de foto hierboven is ook niet bepaald origineel. Maar omdat de verhouding niet klopt met de achtergrond en het geen realistisch beeld is, vind ik het juist wel oké. Dat is ook het leuke van analoge collages het hoeft niet te kloppen. Ieder maakt andere keuzes bij het up pimpen van je foto’s zodat elk beeld uniek is.

Workshop Collagekunst

Collages maken is vooral veel bladeren in tijdschriften en boeken. Ik kan er niet mee stoppen totdat ik de goede match gevonden heb. En het is een uitstekende manier om je gedachten de vrije loop te laten.

Op zaterdag 2 november geef ik een workshop collages maken in het Cultuurhuis Kuiperspoort in Middelburg. Vind je het leuk om buiten de kaders te denken en te experimenteren? Meld je dan aan. Je mag foto’s van je zelf meenemen maar dat hoeft niet. Er is meer dan genoeg materiaal aanwezig om een collage te maken.

Aanmelden en meer informatie over de  workshop collegakunst vind je hier.