Workshop cyanotypie

Startdatum 03-11-2020
19:00 tot circa 21:30 uur
Locatie De Kunstschool, sint Jacobsstraat 10, 4381 EL Vlissingen
Prijs € 45,00

Workshop Cyanotypie

Bladeren, bloemen of zeewier. Allemaal zijn ze te gebruiken bij het maken van blauwdrukken. Dit is een oud fotografisch proces en wordt ook wel cyanotypie genoemd. In deze workshop gaan we twee chemicaliën blootstellen aan UV licht, waardoor ze veranderen in een blauwe kleur. De gedeelten die niet blootgesteld worden aan het licht blijven wit of de kleur van de ondergrond. In ons geval het wit van het papier. Zo ontstaan er door de vormen van de bladeren of bloemen mooie composities met een intens blauwe achtergrond.

Het proces van deze techniek is eenvoudig en de chemicaliën vormen geen gevaar voor je gezondheid. We starten met een korte uitleg en verschillende voorbeelden. De benodigde chemicaliën staan al gereed om de vellen papier mee in te smeren. Tijdens het drogen van het papier is er tijd voor koffie, thee en gebak. Daarna zoek je naar een mooie compositie met bladeren, zeewier of eigen sjablonen. Deze worden op het papier gelegd met een daaroverheen een glasplaat. Vervolgens kan je kunstwerk in de zon of onder een UV lamp worden geplaatst. Binnen enkele minuten kleurt je kunstwerk mooi blauw.

Dit krijg je tijdens de workshop:

4 x Aquarellpapier 3 x A5 en 1 x A4.
Beschikbare chemicaliën en materiaal om deze aan te brengen.
Een donkere en lichte ruimte, een UV lamp is aanwezig. Daarnaast zijn er verschillende bladeren, zeewier, en takjes aanwezig. Maar dit mag je natuurlijk ook zelf meenemen.

Tip! Tijdens je natuurwandelingen je materiaal zoeken.

Corona proof! De groep is klein, maximaal 4 personen zodat er voldoende ruimte is om veilig te werken. Bovendien heeft ieder zijn eigen materialen, zoals kwasten, glasplaat en papier.

Kosten: € 45,- inclusief koffie of thee en materiaal.

Locatie: De Kunstschool, sint Jacobsstraat 10,  4381 EL Vlissingen.
Parkeren: Op de parkeerplaats Koningsweg kun je de eerste 3 uur gratis parkeren. Vandaar is het circa 5 minuten lopen.

Inschrijven voor workshop

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

LET OP! Uw inschrijving is pas compleet als u een bevestiging heeft ontvangen.