Techniekdag fotografie (onzeker i.v.m. Corona)

Startdatum 16-05-2020
eenmalig 10:30 tot 16:00 uur
Locatie Middelburg
Prijs € 85,00
Leer de basisbegrippen in één dag

De meeste workshops en fotowandelingen op locatie zijn vooral gericht op praktijkzaken. Zoals bijvoorbeeld anders leren kijken, het kiezen van een goed kader en het vinden van een juist standpunt. De focus ligt vooral op de omgeving, het licht en de sfeer van het moment. Echter, de techniek van je camera leer je naar mijn mening beter kennen op een aangename en rustige plek. Daarom organiseer ik op zaterdag 16 mei een techniekdag. De belangrijkste basisbegrippen zoals diafragma, sluitertijd, ISO waarden en witbalans komen aan de orde.

Hoe werkt je camera?

We starten met de theorie. Aan de hand van duidelijke voorbeelden wordt de werking van je camera uitgelegd. Je krijgt een overzichtelijke hand-out van deze presentatie. Daarna oefenen we in de praktijk. Je leert fotograferen op de half automatische stand en op de manual stand. Op deze dag ligt de nadruk niet op het maken van de mooiste foto, maar op het leren kennen van de camera met alle verschillende instellingen. Aan het eind van de dag weet je hoe je in elke situatie moet handelen. Zo heb je nooit meer een gemiste kans.

Tussen alle theorie en oefeningen is er tijd voor koffie, thee, gebak en een heerlijke lunch. We sluiten af met een drankje. En heb je achteraf nog een vraag, dan mag je altijd contact opnemen.

Wil je dan uiteindelijk toch voor het mooiste plaatje gaan? Dan ontvang je € 10,- korting op een fotowandeling of foto-excursie. In de zomer en het najaar zijn er volop workshops op fotogenieke locaties in Zeeland of daarbuiten. Deze actie geldt tot en met december 2020.

Wat kan je verwachten:
  • Uitleg diafragma, sluitertijd en ISO waarden.
  • Uitleg fotograferen in RAW en witbalans.
  • Fotograferen op de half automatische- en de manual stand.
  • Een duidelijke hand-out.
  • Fotograferen in een donkere situatie.
  • Fotograferen met beweging.
  • Oefenen in de praktijk met een eenvoudig stilleven.
  • kleine groep maximaal 4 personen, veel persoonlijke aandacht.
  • 10% korting op een workshop of fotowandeling op locatie.

De locatie is in Middelburg of Vlissingen, afhankelijk van het aantal deelnemers. We gaan niet voor het perfecte plaatje, maar oefenenen veel binnen en buiten met beweging, portretten en stillevens. Zo begrijp je en leer je fotograferen op de M (manual) stand van je camera.

 

Reviews

´Het was voor mij weer een leerzame dag. Deze week meteen e.e.a. in praktijk gebracht.´ Wieni feb. 2020

´De cursus was prima, hij voldeed volledig aan mijn wensen.´ Johan feb. 2020

´Uitstekend. Blanco ingestapt. Duidelijke uitleg. Op naar de volgende cursus´ evaluatie feb. 2020

 

De kosten bedragen € 85,- per persoon inclusief koffie, thee, gebak, lunch en drankje na afloop. Daarnaast ontvang je een korting van € 10,- op een workshop of fotowandeling naar keuze. Geldig tot en met december 2020.

Inschrijven voor workshop

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

LET OP! Uw inschrijving is pas compleet als u een bevestiging heeft ontvangen.