Techniekdag fotografie (vol)

Startdatum 12-06-2021
van 10:30 tot 16:00 uur
Locatie De Willem Ruysstraat 100 4381 NK, Vlissingen
Prijs € 100,00

Nog één plaats beschikbaar!

Leer de basisbegrippen in één dag

De meeste workshops en fotowandelingen op locatie zijn vooral gericht op praktijkzaken. Zoals bijvoorbeeld anders leren kijken, het kiezen van een goed kader en het vinden van een juist standpunt. De focus ligt vooral op de omgeving, het licht en de sfeer van het moment. Echter, de techniek van je camera leer je naar mijn mening beter kennen op een aangename en rustige plek. Daarom organiseer ik regelmatig een techniekdag. De belangrijkste basisbegrippen zoals diafragma, sluitertijd, ISO waarden en witbalans komen aan de orde.

Hoe werkt je camera?

We starten met de theorie. Aan de hand van duidelijke voorbeelden wordt de werking van je camera uitgelegd. Je krijgt een overzichtelijke hand-out van deze presentatie. Daarna oefenen we in de praktijk. Je leert fotograferen op de half automatische stand en op de manual stand. Op deze dag ligt de nadruk niet op het maken van de mooiste foto, maar op het leren kennen van de camera met alle verschillende instellingen. Aan het eind van de dag weet je hoe je in elke situatie moet handelen. Zo heb je nooit meer een gemiste kans.

Tussen alle theorie en oefeningen is er tijd voor koffie, thee, gebak en een heerlijke lunch. We sluiten af met een drankje. En heb je achteraf nog een vraag, dan mag je altijd contact opnemen.

Wat kan je verwachten:

  • Uitleg diafragma, sluitertijd en ISO waarden.
  • Uitleg fotograferen in RAW en witbalans.
  • Fotograferen op de half automatische- en de manual stand.
  • Een duidelijke hand-out.
  • Fotograferen in een donkere situatie.
  • Fotograferen met beweging.
  • Oefenen in de praktijk met een eenvoudig stilleven.
  • kleine groep maximaal 6 personen, veel persoonlijke aandacht.
  • Een heerlijke lunch en koffie/thee de gehele dag .

Aanpassing i.v.m. het coronavirus

We zijn heel de dag in een grote ruimte zodat we voldoende afstand kunnen bewaren. Tijdens de fotodag gaan we niet voor het perfecte plaatje, maar oefenen veel binnen en buiten met beweging, portretten en stillevens. (Ook bij alle opdrachten kunnen we de 1,5 meter waarborgen.) De bedoeling van deze dag is dat je de basisfuncties en het gebruik hiervan begrijpt.

Lokatie:  Museum de Scheldewerf, De Willem Ruysstraat 100 4381 NK, Vlissingen

Tijd: van 10:30 tot circa 16:00 uur 

Inschrijven voor workshop

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

LET OP! Uw inschrijving is pas compleet als u een bevestiging heeft ontvangen.