Portretdag

Startdatum 13-04-2019
10.30 tot 16.00 uur
Locatie Museum de Scheldewerf, Vlissingen
Prijs € 95,00

Portretfotografie, aandacht en vertrouwen.

De basis voor een goed portretfoto is een wederzijds vertrouwen tussen de fotograaf en het model. Als fotograaf moet je er dan ook voor zorgen dat je model zich prettig voelt.

Hoe je dit aanpakt, leer je op deze portretdag. We fotogeren elkaar zodat je zelf ook ervaart hoe het is om model te zijn. Maar de meeste uitdaging is natuurlijk het fotograferen zelf. Hoe maak je een sterke portretfoto? Dat lukt als je zeker van jezelf bent en de basiskennis onder de knie hebt.

We starten de dag dan ook met de basisinstellingen van je camera. Daarna oefenen we in de praktijk met de compositie, het licht en de houding van het model. We werken met het bestaande licht. Want daglicht is in de meeste gevallen het mooiste licht en altijd voorhanden.

De uitleg en de foto’s bespreken we in de statige directiekamer van museum de Scheldewerf. Fotograferen doen we in en rond het gebouw. Zo leer je in elke situatie te handelen.

De tweede helft van de middag gaan we fotograferen in de timmerfabriek. Een monumentale locatie met een mooie lichtinval. Een prachtige locatie voor portretfotografie. Je kunt dan je eigen model uitnodigen om te poseren. Bijvoorbeeld je partner, kind en of kleinkind, vriend(in) of iemand die je dierbaar is.

De lunch en een traktatie worden verzorgd door Tilly Rose uit Vlissingen.

Wat kun je verwachten op deze dag:

  • Basisinstellingen voor portretfotografie.
  • Compositie en standpunt
  • De invloed van het licht en gebruik van een reflectiescherm
  • De houding van het model in combinatie met de  omgeving.
  • Fotograferen in de monumentale timmerfabriek.

Voor deze portretdag is een camera waarbij je diafragma, sluitertijd en ISO waarde kunt instellen wel handig. Een statief en camera met een portret objectief zijn eventueel te gebruiken. Reflectieschermen zijn aanwezig.

Wil je meer informatie? Neem vrijblijvend contact op.

Inschrijven voor workshop

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

LET OP! Uw inschrijving is pas compleet als u een bevestiging heeft ontvangen.