Fotowandeling Schuddebeurs

Startdatum 27-03-2021
14:00 tot 16:30 uur
Locatie Schuddebeurs
Prijs € 35,00
Fotograferen op de buitenplaatsen.

Ben je al eens in Schuddebeurs geweest? Dit is een klein gehucht op Schouwen-Duiveland. Het wordt de nieuwe bestemming voor een fotowandeling. We gaan wandelen en fotograferen in een afwisselend gebied met bos, weidse polders en een parkachtig landschap.

Schuddebeurs is een klein buurtschap ten noorden van Zierikzee en is ontstaan in de zeventiende eeuw. Toen bouwden de regenten uit Zierikzee hier hun buitenplaatsen. Zo’n buitenplaats bestond meestal uit een groot landhuis met bos en een aangelegd park. Een aantal van deze landhuizen, zoals Mon Plaisir en Weelzicht zijn bewaard gebleven. Zij worden nu particulier bewoond en zijn omgeven door bossen. Deze landhuizen met hun bijbehorende parken en bossen zijn ideaal voor een fotowandeling. Met een voorjaarszonnetje en het frisse groen gaan we net als de regenten van toen genieten van de buitenplaatsen.

Een bos vol verrassingen

We verzamelen op de parkeerplaats bij de voormalige ijsbaan. De wandeling gaat over kronkelpaadjes en langs enkele vijvers. De watergang, die het bos doorkruist, kunnen we oversteken met een voetveer. Aan de overkant beklimmen we de dijk en genieten we van het uitzicht over de polders. Tot slot wandelen we nog langs statige villa´s die zeker een paar mooie plaatjes opleveren.

Fotografeer de lente!

We lopen in een rustig tempo en stoppen onderweg bij fotogenieke plekjes. Je krijgt uitleg direct in de praktijk. De nadruk ligt uiteraard op landschapsfotografie, maar onderweg zullen we ook zeker mooie details tegenkomen. Zoals de bladeren van de bomen die nog in de knop zitten of de kleurrijke voorjaars bloeiers. Ook aan de belichting besteden we aandacht. In deze tijd van het jaar valt het licht door de nog kale bomen. De eerste groene bladeren worden zo opgelicht door het voorjaars zonnetje.

Een bos vol verrassingen.

Kortom, lente! Fotograferen en genieten. Als de horeca weer open is sluiten we de wandeling af met koffie of thee bij hotellerie Schuddebeurs. Er is dan nog gelegenheid om vragen te stellen over de gemaakte foto’s. De prijs is inclusief koffie of thee. Maximaal aantal deelnemers volgens de dan geldende coronaregels. Waarschijnlijk tussen de 4 en 6 personen. Maximaal 8 personen.

Fotograferen begint met goed kijken. Je kunt dan ook deelnemen met elk type camera. Wil je meer informatie over deze wandeling? Neem dan vrijblijvend contact op. Via: mail@karindenboer.nl of telefonisch 06 29441561

Inschrijven voor workshop

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

LET OP! Uw inschrijving is pas compleet als u een bevestiging heeft ontvangen.