Fotoreis Zeeuws herfst licht

Startdatum 26-10-2019
tweedaags arrangement
Locatie Middelburg, Walcheren
Prijs € 475,00

Compleet verzorgde fotoreis in Zeeland

Wat is er mooier dan de natuur fotograferen in de herfst? De kleuren van de bomen zijn prachtig, het licht is minder fel en in Zeeland zijn we dan blij met een stevige wind. De wind jaagt de wolken over het weidse landschap. En op het strand zorgt de wind voor spectaculaire golven. Zeeland, zee, licht en wolken.

Op het programma staan landschap- en architectuurfotografie. Aan de Zeeuwse kust  laten we ons, net als Mondriaan en zijn tijdgenoten, betoveren door het Zeeuwse licht. Maar Zeeland heeft meer te bieden. De hoofdstad Middelburg is rijk aan vele monumenten en schilderachtige straatjes. Uitdagingen genoeg voor architectuur fotografie. Ook ’s avonds fotograferen we de verlichte monumenten en straatjes in Middelburg.

Zondagmorgen start met fotograferen in het centrum van Middelburg. Stadsgids, Ineke van de Put wandelt mee en vertelt over de geschiedenis van de stad. Aansluitend de lunch en het bespreken van de foto’s.We sluiten de reis af met een boottocht op de Westerschelde. Tijdens deze tocht ervaren we hoe het spel van licht en water steeds weer voor nieuwe beelden zorgt.

Ervaring en begeleiding

Deze tweedaagse fotoreis is geschikt voor de beginnende en ervaren fotograaf. Enige kennis van je camera, zoals het instellen van diafragma, sluitertijd en ISO waarden is wel handig.
(Zie Fotoreis 28,29 februari en 1 maart 2020, geschikt voor de gevorderde fotograaf.)

De uitvalsbasis voor deze compleet verzorgde fotoreis is het monumentale Bed en Breakfast Adrichem en Scherpenseel midden in het centrum van Middelburg. De Zeeuwse fotograaf Karin den Boer begeleidt de cursus. Zij kent het landschap en de stad Middelburg goed en brengt je naar onbekende en fotogenieke plaatsen. Samen met het Zeeuwse licht zorgt ze ervoor dat je met de mooiste foto’s naar huis gaat. Dompel je twee dagen onder in de fraaie natuur en de historische stad. Je slaapt in een sfeervolle bed en breakfast en de maaltijden met Zeeuwse streekproducten maken je weekend onvergetelijk.

De natuur in de herfst geeft veel inspiratie, maar het moet wel aangenaam blijven. Voor jezelf en voor je apparatuur. Het programma voor deze twee dagen is zo samengesteld dat er voldoende ‘opwarmmomenten’ zijn, zoals de heerlijke lunch met Zeeuwse streekgerechten of soep in een strandpaviljoen. Bij heel slecht weer hebben we een paar goede alternatieven.

Praktische info:

Inbegrepen zijn:

  • 1 overnachting op basis van een éénpersoonskamer in B&B Adrichem en Scherpenseel, ’t Poorthuys of Loskade 45.
  • Een uitgebreid ontbijt, 2 x lunch met Zeeuwse streekproducten, een hartige hap in een strandpaviljoen en diner in het centrum van Middelburg.
  • Stadswandeling met gids
  • Retourticket met het fiets- en voetveer Vlissingen Breskens
  • Begeleiding van fotograaf Karin den Boer tijdens alle fotoworkshops op het strand en in het bos, in Middelburg en tijdens de boottocht.
  • Na de fotoreis circa 30 minuten persoonlijke feedback over de gemaakte foto’s.

Maximaal 6 deelnemers.

Je verblijft in één van de onderstaande B&B’s:

www.adrichemenscherpenseel.nl of

www.bnbpoorthuys.eu

www.loskade45.nl

Programma dag 1

11.30-12.00 uur Aankomst bij  Bed en Breakfast Adrichem en Scherpenseel.

12.00 uur Start programma met een heerlijke lunch. Dit is dan ook een mooie gelegenheid om met elkaar kennis te maken. Na de lunch bespreken we het middagprogramma. We bekijken een korte presentatie met fototips en uitleg over landschapsfotografie. Daarna vertrekken we naar Domburg.
We wandelen en fotograferen op het strand en in het bosgebied De Manteling. Tijdens de wandeling krijg je individuele aandacht en fototips direct in de praktijk.

Aan het eind van de middag is er soep of een kleine hap in een strandpaviljoen. Circa 18.30 uur gaat de zon onder. We zijn dus paraat op het strand om de zonsondergang vast te leggen.

17.30-18.30 uur zonsondergang op het strand fotograferen

20.00 uur dineren in Middelburg.

21.30 uur avondfotografie Middelburg

Programma dag 2

8.30- 9.30 uur ontbijt

10.30 uur Fotograferen en wandelen in het centrum van Middelburg. Vooraf krijg je een korte presentatie met fototips en richtlijnen over architectuurfotografie. Stadsgids Ineke van de Put wandelt met ons mee en vertelt over Middelburg.

12.30-13.30 uur Lunch bij B&B Adrichem en Scherpenseel.

13.30-15.00 uur Aansluitend gezamenlijk bespreken van de gemaakte foto’s.

15.45-16.45 uur Retourovertocht met het voetveer Vlissingen-Breskens. Vanaf de boot heb je een prachtig zicht op Vlissingen. De grote containerschepen varen op steenworp afstand. En het licht en de zee zorgen voor steeds wisselend beelden.

17.00 uur afsluiting van het programma met koffie/thee.

 

Recensies

‘Ieder kon op het eigen niveau bezig zijn en Karin gaf genoeg uitdaging. De B&B overnachting was uitstekend met heerlijk ontbijt, goede lunch, en het hele weekend professionele begeleiding door Karin!’, Marijke Fotoreis maart 2019.

Het was een heerlijk relaxed weekend. Maar wel heel leerzaam!‘ Gerbrande, Fotoreis maart 2019

Karin gaf ons heel concreet ondersteuning tijdens de opdrachten ze nam alle tijd voor uitleg. Het was een uiterst gezellige, leerzame middag“, Stance

Slecht weer

Donkere wolken en storm zijn prachtige onderwerpen om te fotograferen. Als deze omstandigheden er zijn, zullen we daar ook gebruik van maken. Maar het moet wel aangenaam blijven. Voor jezelf en je fotoapparatuur. We houden daar rekening mee en hebben genoeg alternatieven om bij slecht weer het programma te wijzigen.

Foto ervaring en apparatuur

De cursus is geschikt voor beginnende en ervaren fotografen. Enige kennis van je camera, zoals het instellen van diafragma, sluitertijd en ISO waarde is wel handig. Vooraf neem ik contact met je op, zodat ik je gericht kan begeleiden afgestemd op je ervaringen, wensen en de mogelijkheden van je fotoapparatuur. Verder meenemen: een statief voor de avondfotografie. Eventueel zijn er twee beschikbaar om te gebruiken.

Neem gerust contact op als je meer wilt weten over deze fotoreis.

Vragen over de fotoworkshops, Karin den Boer:

mail@karindenboer  of tel. 0629441561

Vragen over je verblijf, Els van Adrichem

info@adrichemenscherpenseel.nl  of tel. 06 17046884

De organisatie heeft het recht om het programma te wijzigen.

 

Inschrijven voor workshop

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

LET OP! Uw inschrijving is pas compleet als u een bevestiging heeft ontvangen.