Fotoreis Zeeuws licht

Startdatum 18-09-2021
twee dagen compleet verzorgd
Locatie Walcheren
Prijs € 485,00

Zeeland, zee, licht en historische steden.

Iedere fotograaf wordt enthousiast van de vele mogelijkheden die Zeeland te bieden heeft. Deze fotoreis is compleet verzorgd en kleinschalig opgezet. Met maximaal 4 tot 6 deelnemers is er veel individuele aandacht en voldoen we aan alle coronamaatregelen.

Aan de Zeeuwse kust laten we ons, net als Mondriaan en zijn tijdgenoten, betoveren door het Zeeuwse licht. We gaan fotograferen in het bos- en duingebied de Manteling met aansluitend een bezoek aan het strand. Maar Zeeland heeft meer te bieden. De hoofdstad Middelburg is rijk aan vele monumenten en schilderachtige straatjes. Uitdagingen genoeg voor landschap- architectuurfotografie. Ook ’s avonds fotograferen we de verlichte monumenten en straatjes in Middelburg. We sluiten de reis af met een boottocht op de Westerschelde. Tijdens deze tocht ervaren we hoe het spel van licht en water steeds weer voor nieuwe beelden zorgt.

Ervaring en begeleiding tijdens de fotoreis.

Deze tweedaagse fotoreis is geschikt voor de beginnende en ervaren fotograaf. Het is handig als de basisbegrippen, zoals diafragma, sluitertijd en ISO waarden bekend zijn. Eveneens weet je hoe je deze moet instellen op je camera. Vooraf neem ik contact met je op, zodat ik je gericht kan begeleiden afgestemd op je ervaringen, wensen en de mogelijkheden van je fotoapparatuur. Ook tijdens het weekend is er voldoende tijd voor individuele begeleiding.

Je overnacht in een eenpersoonskamer bij B&B Adrichem en Scherpenseel. B&B Adrichem en Scherpenseel is gevestigd in een monumentaal pand midden in het centrum van Middelburg. De kamers zijn sfeervol ingericht en de gastvrouw zorgt voor een heerlijk ontbijt en lunch.  De Zeeuwse fotograaf Karin den Boer begeleidt de cursus. Zij kent het landschap en de stad Middelburg goed en brengt je naar onbekende en fotogenieke plaatsen. Samen met het Zeeuwse licht zorgt ze ervoor dat je met de mooiste foto’s naar huis gaat. Dompel je twee dagen onder in de fraaie natuur en de historische stad Middelburg. De reis is compleet verzorgd inclusief de maaltijden met Zeeuwse streekproducten. Je kunt dus al je aandacht richten op de fotografie.

Praktische info:

Inbegrepen zijn:

  • 1 overnachting op basis van een éénpersoonskamer in B&B Adrichem en Scherpenseel of een vergelijkbare B&B Middelburg.
  • Een uitgebreid ontbijt, 2 x lunch met Zeeuwse streekproducten, een diner in Domburg Koffie/thee/fris tijdens het hele weekend.
  • Retourticket met het fiets- voetveer Vlissingen Breskens.
  • Begeleiding van fotograaf Karin den Boer tijdens alle fotoworkshops op het strand en bos, in Middelburg en tijdens de boottocht.
  • Na het weekend circa 30 minuten persoonlijke feedback over de gemaakte foto’s.
  • Telefonisch intakegesprek, zodat we optimaal kunnen inspelen op je ervaringen en verwachtingen.

Maximaal 6 deelnemers.
Bij heel slecht weer hebben we een paar goede alternatieven.

Je verblijft in de onderstaande B&B:

B&B Adrichem en Scherpenseel
Reigerstraat 1,
4331 BA Middelburg
www.adrichemenscherpenseel.nl
of een vergelijkbaar B&B in het centrum van Middelburg

Programma dag 1

11.30 en 12.00 uur aankomst bij B&B Adrichem en Scherpenseel.

12.00 uur Start programma met een heerlijke lunch. Dit is dan ook een mooi moment om met elkaar kennis te maken. Na de lunch bespreken we het middagprogramma. We bekijken een korte presentatie met fototips en uitleg over landschapsfotografie. Daarna vertrekken we naar Oostkapelle. We wandelen en fotograferen op het strand en in het bosgebied De Manteling. Tijdens de wandeling krijg je individuele aandacht en fototips direct in de praktijk.

17.30 uur dineren in Domburg. Na afloop een korte rondwandeling over de duinen, zodat we het Zeeuwse licht ook aan het eind van de dag kunnen fotograferen.

21.00 uur avond fotografie Middelburg.

Programma dag 2

8.30 en 9.30 uur ontbijt.

10.00 uur Fotograferen en wandelen in het centrum van Middelburg. Vooraf krijg je een korte presentatie met fototips en richtlijnen over architectuurfotografie.

13:00 tot 14:00 uur lunch

13.30 tot 15.00 uur Aansluitend gezamenlijk bespreken van de gemaakte foto’s.

15.45 uur tot 16.45 uur retourovertocht met het voetveer Vlissingen-Breskens. Vanaf de boot heb je een prachtig zicht op Vlissingen. De grote zeecontainers varen op steenworp afstand. En het spel van licht en water zorgen voor steeds wisselend beelden.

17.00 uur afsluiting van het programma met koffie/thee.

Enkele reviews.

Ik waardeer de fotoreis in zijn geheel als goed, professioneel en ontspannen in de omgang. Voor mij waren de aangeboden fototips en opdrachten heel leerzaam en uitstekend bruikbaar. De reis heeft volledig aan mijn verwachtingen voldaan. De locatie was top. Een hele fijne B&B met heel veel oog voor detail.’ Ans september 2020

Eigenlijk heb ik alleen maar positieve opmerkingen: de B&B was perfect, ook qua locatie en parkeermogelijkheid. De maaltijden ook heel goed geregeld, heel fijn dat dat allemaal al van tevoren was besproken en betaald zodat daar geen ‘gedoe” over ontstaat. De fotolocaties waren dusdanig gevarieerd en ook voor iedereen waren er voldoende uitdagingen en leermomenten.’ Sandra september 2020

‘De fotoreis heeft helemaal aan mijn verwachtingen voldaan. Ik vond het een geweldig weekend.’  Erik september 2020

´Een heel weekend professionele begeleiding en een uitstekende B&B overnachting met heerlijk ontbijt, goede lunch.’  Marijke maart 2019.

 

Neem gerust contact op als je meer wilt weten over deze fotoreis.

Vragen over de fotoworkshops, Karin den Boer:

mail@karindenboer.nl of tel. 0629441561

Vragen over je verblijf, Els van Adrichem

info@adrichemenscherpenseel.nl of tel. 06 17046884

De organisatie heeft het recht om het programma te wijzigen.

Inschrijven voor workshop

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

LET OP! Uw inschrijving is pas compleet als u een bevestiging heeft ontvangen.