Fotoreis Zeeuws licht

Startdatum 04-04-2020
tweedaags compleet verzorgd arrangement
Locatie Middelburg
Prijs € 475,00

Compleet verzorgde fotoreis in Zeeland

Zeeland, zee, licht en historische steden.  Iedere fotograaf wordt enthousiast van de vele mogelijkheden die Zeeland te bieden heeft.

Op het programma staan landschap- en architectuurfotografie. Aan de Zeeuwse kust  laten we ons, net als Mondriaan en zijn tijdgenoten, betoveren door het Zeeuwse licht. Maar Zeeland heeft meer te bieden. De hoofdstad Middelburg is rijk aan vele monumenten en schilderachtige straatjes. Uitdagingen genoeg voor architectuur fotografie. Ook ’s avonds fotograferen we de verlichte monumenten en straatjes in Middelburg. We sluiten de reis af met een boottocht op de Westerschelde. Tijdens deze tocht ervaren we hoe het spel van licht en water steeds weer voor nieuwe beelden zorgt.

Ervaring en begeleiding

Deze tweedaagse fotoreis is geschikt voor de beginnende en ervaren fotograaf. Enige kennis van je camera, zoals het instellen van diafragma, sluitertijd en ISO waarden is wel handig.
(Zie Fotoreis 28,29 en 1 maart. Geschikt voor de gevorderde fotograaf.)

De uitvalsbasis voor deze compleet verzorgde fotoreis is in het monumentale Bed en Breakfast Adrichem en Scherpenseel midden in het centrum van Middelburg. De Zeeuwse fotograaf Karin den Boer begeleidt de cursus. Zij kent het landschap en de stad Middelburg goed en brengt je naar onbekende en fotogenieke plaatsen. Samen met het Zeeuwse licht zorgt ze ervoor dat je met de mooiste foto’s naar huis gaat. Dompel je twee dagen onder in de fraaie natuur en de historische stad. Je slaapt in een sfeervolle bed en breakfast en de maaltijden met Zeeuwse streekproducten maken je weekend onvergetelijk.

Praktische info:

Inbegrepen zijn:

  • 1 overnachting op basis van een éénpersoonskamer in B & B Adrichem en Scherpenzeel, ’t Poorthuys of Loskade 45.
  • Een uitgebreid ontbijt, 2 x lunch met Zeeuwse streekproducten, een hartige hap in een strandpaviljoen en diner in het centrum van Middelburg.
  • Stadswandeling met gids
  • Retourticket met het fiets- voetveer Vlissingen Breskens
  • Begeleiding van fotograaf Karin den Boer tijdens alle fotoworkshops op het strand en bos, in Middelburg en tijdens de boottocht.
  • Na het weekend circa 30 minuten persoonlijke feedback over de gemaakte foto’s.

Maximaal 6 deelnemers.

Bij heel slecht weer hebben we een paar goede alternatieven.

Je verblijft in één van de onderstaande BenB:

www.adrichemenscherpenseel.nl of

www.bnbpoorthuys.eu

www.loskade45.nl

Programma dag 1

11.30 en 12.00 uur aankomst bij  Bed en Breakfast Adrichem en Scherpenseel.

12.00 uur Start programma met een heerlijke lunch. Dit is dan ook een mooi moment om met elkaar kennis te maken. Na de lunch bespreken we het middagprogramma. We bekijken een korte presentatie met fototips en uitleg over landschapsfotografie. Daarna vertrekken we naar Domburg. We wandelen en fotograferen op het strand en in het bosgebied De Manteling. Tijdens de wandeling krijg je individuele aandacht en fototips direct in de praktijk.

19.00 uur dineren in Middelburg of in een strandpaviljoen als er een mooie zonsondergang is .

21.00 uur avond fotografie Middelburg

Programma dag 2

8.30 en 9.30 uur ontbijt

10.30 uur Fotograferen en wandelen in het centrum van Middelburg. Vooraf krijg je een korte presentatie met fototips en richtlijnen over architectuurfotografie. Stadsgids Ineke van de Put wandelt met ons mee en vertelt over Middelburg.

12.30 tot 13.30 uur Lunch bij B&B Adrichem en Scherpenseel.

13.30 tot 15.00 uur Aansluitend gezamenlijk bespreken van de gemaakte foto’s.

15.45 uur tot 16.45 uur retourovertocht met het voetveer Vlissingen-Breskens. Vanaf de boot heb je een prachtig zicht op Vlissingen. De grote zeecontainers varen op steenworp afstand. En het licht en de zee zorgen voor steeds wisselend beelden.

17.00 uur afsluiting van het programma met koffie/thee.

Foto ervaring en apparatuur

De cursus is geschikt voor beginnende en ervaren fotografen. Enige kennis van je camera, zoals het instellen van diafragma, sluitertijd en ISO waarde is wel handig. Vooraf neem ik contact met je op, zodat ik je gericht kan begeleiden afgestemd op je ervaringen, wensen en de mogelijkheden van je fotoapparatuur. Verder meenemen: een statief voor de avond fotografie. Eventueel zijn er twee beschikbaar om te gebruiken.

Neem gerust contact op als je meer wilt weten over deze fotoreis.

Vragen over de fotoworkshops, Karin den Boer:

mail@karindenboer  of tel. 0629441561

Vragen over je verblijf, Els van Adrichem

info@adrichemenscherpenseel.nl  of tel. 06 17046884

De organisatie heeft het recht om het programma te wijzigen.

 

 

Inschrijven voor workshop

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

LET OP! Uw inschrijving is pas compleet als u een bevestiging heeft ontvangen.