Fotodag Rotterdam

Startdatum 26-09-2020
11:00 tot 17:00 uur
Locatie Rotterdam centrum
Prijs € 95,00

Architectuur en straatfotografie.

De luchtsingel.

Rond het centraal station in Rotterdam is de laatste jaren veel gebouwd en vernieuwd. Het nieuwe station zelf is al inspirerend. Een ander recent project is de luchtsingel. Dit is een houten voetgangersbrug, die de hoogbouw met elkaar verbindt. De luchtsingel is ook bedoelt als aantrekker voor nieuwe ontwikkelingen en het stimuleren van de economische groei. Creatieve bedrijven en restaurants hebben zich inmiddels rond de brug gevestigd. Maar de brug is ook fotogeniek door zijn felle kleur geel en bijzonder samenstelling. Voeg daarbij de steeds wisselende uitzichten en je hebt een prachtige fotodag.

Fotograferen vanaf het dak.

We starten de excursie letterlijk ‘Op het dak’. Op de 7e etage aan de Schiekade bevindt zich de grootste dakakker van Europa. Een groene oase met uitzicht op de stad en een ideale plek om te fotograferen. De bloemen op de voorgrond en de grote gebouwen op de achtergrond geven je foto’s een surrealistisch tintje.
Bovendien staat je op een andere hoogte, een nieuwe uitdaging voor architectuurfotografie.

Bedrijvigheid rond de Markthal.

Via de luchtsingel en het waterplein lopen we naar de Markthal. We richten nu onze aandacht op de bedrijvigheid en veelzijdigheid van Rotterdam. Tijdens een tweede consumptie stop krijg je verschillende opdrachten. Afhankelijk van je eigen interesse, ervaring en indrukken kun je deze opdracht uitvoeren. In dit drukke gebied is het bijna onmogelijk om geen mensen te fotograferen. Sinds de nieuwe AVG wet zijn veel fotografen wat terughoudend hierin. We bespreken hoe je daarmee om kunt gaan en hoe je dit zelf kunt invullen. Na deze opdracht sluiten we de middag af met een laatste drankje en korte nabespreking.

Wat kun je verwachten:
  • Architectuurfotografie, compositie, kader en juiste standpunt.
  • De invloed van het licht.
  • Fotograferen van het dak.
  • Stadswandeling door een gedeelte van Rotterdam.
  • Straatfotografie, de sfeer van de stad.
  • Uitleg en hand-out met regels portretrecht en AVG wet.
  • Nabespreken van 5/6 foto’s. Persoonlijk en telefonisch contact.
  • 3 consumpties.
Ervaring en apparatuur.

Deze fotodag is geschikt voor de beginnende en ervaren fotograaf. Een voorwaarden is, dat je op de hoogte bent van de basisbegrippen zoals diafragma, sluitertijd en ISO waarden. De opdrachten die je krijgt, zijn opgesteld in verschillende niveaus.

Kosten € 90,- inclusief drie consumpties en persoonlijk feedback op de gemaakte foto’s. Exclusief lunch, vervoer naar Rotterdam en parkeerkosten. In overleg kunnen we gezamenlijk reizen.

Start 11:00 tot circa 17:00 uur. Maximaal 8 deelnemers.

 

Inschrijven voor workshop

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

LET OP! Uw inschrijving is pas compleet als u een bevestiging heeft ontvangen.