Fotodag Rotterdam

Startdatum 05-02-2022
1 dag en 1 avond online nabespreken
Locatie Rotterdam
Prijs € 110,00

Architectuur en straatfotografie.

Rond het centraal station in Rotterdam is de laatste jaren veel gebouwd en vernieuwd. Het nieuwe station zelf is al inspirerend. Een ander recent project is de luchtsingel. Dit is een houten voetgangersbrug, die de hoogbouw met elkaar verbindt. De luchtsingel is bedoelt als aantrekker voor nieuwe ontwikkelingen en het stimuleren van de economische groei. Maar de brug is ook fotogeniek door zijn felle kleur geel en bijzonder samenstelling.
Een ander fotogeniek gebouw is het nieuwe depot van museum Boijmans van Beuningen. Dit fantastisch ronde gebouw met en de spiegelende wanden is absoluut het hoogte punt van de dag.

Fotograferen vanaf het dak.

We starten de excursie letterlijk ‘Op het dak’. Op de 7e etage aan de Schiekade bevindt zich de grootste dakakker van Europa. Een groene oase met uitzicht op de stad en een ideale plek om te fotograferen. Bovendien sta je op een andere hoogte, een nieuwe uitdaging voor architectuurfotografie.

Bedrijvigheid rond de Markthal.

Via de luchtsingel en het waterplein lopen we naar de Markthal. We richten nu onze aandacht op de bedrijvigheid en veelzijdigheid van Rotterdam. In dit drukke gebied is het bijna onmogelijk om geen mensen te fotograferen. Sinds de nieuwe AVG wet zijn veel fotografen wat terughoudend hierin. We bespreken hoe je daarmee om kunt gaan en hoe je dit zelf kunt invullen. De middag sluiten we af in het museumpark waar het nieuwe depot van museum Boijmans van Beuningen staat.

Wat kun je verwachten:

  •  Architectuurfotografie, compositie, kader en juiste standpunt.
  • De invloed van het licht.
  • Fotograferen van het dak.
  • Stadswandeling door een gedeelte van Rotterdam.
  • Straatfotografie, de sfeer van de stad.
  • Uitleg en hand-out met regels portretrecht en AVG wet.
  • Online nabespreekavond.
  • 2 consumpties.

Ervaring en apparatuur.

Deze fotodag is geschikt voor de beginnende en ervaren fotograaf. Het is handig als je op de hoogte bent van de basisbegrippen zoals diafragma, sluitertijd en ISO waarden maar geen vereiste.

Kosten € 110,-

Inclusief twee consumpties en online workshops. Exclusief lunch, vervoer naar Rotterdam en parkeerkosten. In overleg kunnen we gezamenlijk reizen.

Online nabespreken 16 november van 19:30 tot 20:30 uur

 

 

Inschrijven voor workshop

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

LET OP! Uw inschrijving is pas compleet als u een bevestiging heeft ontvangen.