De grote meesters in de fotografie

Een unieke fotocursus

11 juli 2022
De grote meesters in de fotografie

Wanneer we het over beroemde schilders hebben dan kan iedereen er wel een aantal noemen. Maar de iconen in de fotografie zijn vaak minder bekend. Tijdens de fotocursus kom je alles te weten over de grote meesters in de fotografie. Niet in chronologische volgorde maar gekoppeld aan onderstaande thema’s.

Straatfotografie

Eén van de bekendste fotografen is André Kertész (1894-1936). Het werk van Kertész kenmerkt zich vooral door het gebruik van de aanwezige schaduwen en het vogelperspectief. Een ander foto-icoon is Henri Cartier Bresson (1908-2004). Hij is bekend geworden door te fotograferen op het beslissende moment. Verder bekijken we hoe de Nederlandse fotograaf en schilder G.H. Breitner (1857-1923) meer dynamiek in zijn foto’s creëerde.

 

Architectuur- en landschapsfotografie

Het Duitse echtpaar Bernd Becher (1931-2007) en Hilla Becher (1934-2015) hebben met hun sobere maar technisch perfecte foto’s al heel wat fotografen geïnspireerd. Samen hebben ze in Duitsland maar ook in de VS hoofzakelijk industriële gebouwen gefotografeerd. Daarnaast hebben zij de Düsseldorfer Fotoschule opgericht. De voormalige leerlingen van de Bechers zijn o.a. de beroemde fotografen Andreas Gursky, Thomas Struth en Axel Hütte. De Düsseldorfer Fotoschule is één van de onderwerpen tijdens de fotocursus. Ook de Amerikaanse fotografen Ansel Adams (1902-1984) en Alfred Steiglitz (1864-1946) komen aan bod.

Hedendaagse fotografen zijn onder andere Stephan Vanfleteren. Zijn landschapsfoto’s zijn zwart wit. Een uitzondering is de serie die hij in Zeeland heeft gemaakt. De foto’s van Scarlett Hooft Graafland zijn juist uitbundig van kleur en zij betrekt de plaatselijke bevolking bij haar projecten.
Tijdens de fotocursus hoor je de bijbehorende verhalen van de grote meesters in de fotografie. Zo krijg je nog meer waardering voor hun werk.

Op woensdag 5 oktober start de cursus grote meesters in de fotografie. Hier vind je meer informatie over deze cursus en kun je jezelf aanmelden. Heb je vragen? neem dan gerust contact op. Telefoon nummer: 06 29441561