Fotoshoot op de keukentafel.

zomerfruit fotograferen

11 juli 2021

Mooie combinatie rood en groen

Tijdens het klaar maken van een fruitsalade vielen de mooie vormen en kleuren mij op. Groen en rood zijn elkaars complementaire kleuren en verstreken elkaar. En dan de vierkante blokjes en ronde vormen…  Dit vraagt om een fotomomentje.  Keukentafel leeg, reflectiescherm opzoeken en aan de slag.

Fotoshoot aan de keukentafel.

Ik probeer eerst hoe dichtbij ik kan komen om nog scherpe foto’s te maken met mijn smartphone. Als de afstand tussen het onderwerp en smartphone te klein is, zijn de foto’s niet scherp.  Maar dat valt nu niet tegen. Mijn mobiel kan ik zelfs tegen de rand van het bord zetten.
De meloenstukjes leg ik zorgvuldig neer op een wit groot bord. Een lepel bessen gooi ik er overheen.  Ik wijzig er verder niets meer aan. Ik draai wel met het bord voor een mooie compositie.  Het is midden op de dag, dus fel zonlicht in de keuken. Het voordeel hiervan is dat het fruit mooi oplicht en de donkere schaduw zorgt voor een dramatisch effect. ( foto 1)

Fotograferen met een reflectiescherm.

Dan toch ook nog het effect uitproberen van het reflectiescherm. (Foto 2) De bovenkant en zijkant worden nu mooier uitgelicht.

Tja, moeilijk kiezen welke nu het mooist is..

Tip: werk snel of gebruik steeds vers fruit. Door de warmte ziet het er snel verlept uit.