Anders kijken in de vakantie

Bijzondere momenten verdienen bijzondere foto's

7 juli 2020

Terrasfoto’s met eten en drinken. Met tientallen tegelijk komen ze elke dag voorbij op de sociale media. Heel begrijpelijk. Je wilt je mooie herinneringen vastleggen en delen. Nog leuker wordt het om van deze momenten ook bijzondere foto’s te maken. Geen snelle foto voor een toeristische highlight of een glas wijn op een terras. Maar durf net een stapje verder te gaan. Dan heb je ook nog eens extra plezier omdat je samen het moment intenser beleeft.

Maak samen bijzondere vakantiefoto’s.

Begin dit jaar ging één van mijn cursisten met haar dochter onverwachts naar Napels. Het feit dat je samen op stap bent, is misschien nog wel belangrijker dan de bestemming. Mijn advies was dan ook om vooral veel foto’s van elkaar te maken. Bijvoorbeeld in originele houdingen of met bijzondere lichtomstandigheden. En af en toe een beetje ensceneren mag ook.

Neem de tijd en durf te vragen.

Geniet mee van de bijzondere momenten in het Teatro di San Carlo. De rondleiding in dit prachtige theater ging te snel voor Julie en Paulien. En ineens was de groep – per ongeluk – kwijt en hadden ze alle tijd om te fotograferen. Het theater sprak tot de verbeelding. De dames zagen zichzelf als balletdanseres of als sjiek publiek in één van de loges.

Musea zijn vaak unieke locaties om te fotograferen. Zo ook het Museo Madre met de veelkleurige wanden en trappen. Ook hier gingen de dames op zoek naar een originele manier om elkaar te fotograferen. Dit resulteerde in een sterke compositie en een perfecte combinatie van de persoon in de omgeving.

Shoppen en uitrusten op een terras. Dan is het tijd om de situatie wat meer naar je hand te zetten. Zoals de scene met de ober. Of in de kleine schoenwinkel. Neem de tijd op moeilijke locaties. Zoek een goed standpunt, let op hoe het licht valt. En vraag eventueel of je iets mag verplaatsen. De eigenaren vinden het vast goed. Zeker als je deze foto dan met naam en plaats op de sociale media zet.

Wil je ook de uitdaging aangaan?

Julie volgde de cursus grote meesters in de fotografie. De inhoud van deze avondcursus komt overeen met de vierdaagse zomerschool fotografie eind augustus. Meer informatie en aanmelden kan via de link.