Foto expositie

Titel: Grote meesters - klein begonnen

6 maart 2019

Aanleiding voor deze expositie is de fotocursus: Grote meesters in de fotografie. Wie zijn de grote meesters en hoe is hun werkwijze? Afhankelijk van persoonlijke ervaringen zal iedereen hier een andere invulling aangeven. Maar één ding hebben de grote meesters gemeen, ze hebben een enorme drive en willen een verhaal vertellen. Dat doen ze door je te laten kijken door hun kader.

De exposanten volgden deze fotocursus en vertellen ook een eigen verhaal. Een beeldverhaal over onderwerpen die dicht bij hun persoonlijke interesse of ervaringen liggen.

Waar: GALERIE-T, Turfkaai 25-27, 4331 JV Middelburg

Wanneer: 4, 5, 6, 11, 12, en 13 april 11.00 tot 16.00 uur

Het verhaal bij de foto’s:

Bert Pasman, BOUW-WERK
Voor Bert was deze expositie aanleiding om zijn complexe idee uit te werken, namelijk een fotoserie te maken van alle gebouwen waar zijn zoon als uitvoerder bij de fa. Fraanje vanaf 2005 aan heeft gewerkt. Vele honderden kilometers zijn afgelegd om een grote diversiteit van gebouwen vast te leggen. Alle bouwwerken zijn samengebracht in een fotoboek. Een selectie hieruit is te zien op de expositie.

Elizabeth van den Dries, ’STORY’S IN A SECOND’
Elizabeth woont vlakbij de zee. De zee en het strand zijn voor haar een onuitputtelijke bron van inspiratie. Elke keer weer heeft ze nieuwe beelden van strandvondsten, strandwandelaars of zeegezichten. Elizabeth is schrijfster en heeft bij haar foto’s verhalen bedacht. Het verhaal van Elizabeth, maar als je naar de foto’s kijkt en deze met elkaar combineert, ontstaat je eigen verhaal.

Ineke van de Put, Dwaze moeders
Ineke was afgelopen december op vakantie in Argentinië. In Buenos Aires werd ze geconfronteerd met de dwaze moeders. Nog steeds protesteren deze vrouwen elke donderdag op het plein Plaza de Mayo. De strijdbaarheid en het verdriet van deze moeders heeft Ineke op een treffende manier vastgelegd.

Julie van Noppen, Cityboys
Julie houdt van mensen. Voor deze expositie koos ze dan ook voor een portretserie. In de serie Cityboys  zijn mannen zonder opsmuk te zien. Ze zijn aan het werk of onderweg. Julie had dus maar weinig tijd om ze te portretteren. Maar met haar spontane manier van aanpak heeft ze deze mannen zelfverzekerd in beeld gebracht.

Mariska Burger, GAAN WE?
Mariska verzamelt kleine spulletjes, zoals plastic stiertjes die aan flessen wijn hangen. De verzameling stiertjes is inmiddels zo groot dat er een heel leger of een complete groep van gemaakt kan worden. Met een mooie tafel als ondergrond maakt Mariska zo een actueel beeld. Foto’s van twee groepen die lijnrecht tegenover elkaar staan en de confrontatie zoeken.

Marjolein Burlage, Miss S
Bij gebrek aan ‘levend’ model voor de opdracht, is Marjolein aan het werk gegaan met miss S. Miss S, al jarenlang bewaard in een koffertje samen met de kleertjes, voor het merendeel gemaakt door haar moeder. De pop, miss S, gaat op avontuur. Op de foto’s zijn de verhoudingen tussen de pop en de omgeving tot een minimum beperkt. Zo komt miss S tot leven.

Ook te zien op deze expositie:

Verstilde sneeuwlandschappen, wandelaars op bankjes, deurkloppers in Middelburg en een reportage over Primera.

Op zaterdag 6 april tussen 14.00 en 16.00 uur is de officiële opening voor genodigden. Alle fotografen dan aanwezig.

Lia Hector is eigenaar van GALERIE-T. Zij was zo enthousiast dat ze de benedenverdieping van de galerie beschikbaar heeft gesteld voor deze expositie. Tevens verzorgt Lia op zaterdagmiddag een aangeklede thee voor de gasten.

De expositie is een initiatief van Karin den Boer. Fotograaf en vakdocent fotografie. Karin heeft de fotografen in hun proces begeleid en de expositie vorm gegeven.